Maak kennis met ons team

Gezinshuisouders Peter en Tamara vormen samen met hun zoon Nathan (2003) het hart van Gezinshuis Bethesda in Kootwijkerbroek. Samen met een klein team van enthousiaste en energieke pedagogisch medewerkers borgen wij de zorg aan jongeren voor een lange termijn. Om ons heen hebben we een fijne kring van betrokken vrijwilligers, die regelmatig langskomen voor een spelletje, om te helpen met schoolwerk of lekker te bakken met de kinderen. 

Ons gezinshuis is aangesloten bij Stichting Driestroom. Driestroom staat voor het leveren van excellente zorg en zet zich in voor alledaags geluk. Een missie die perfect aansluit op onze waarden. 


Peter Brons

Rustig, ruimdenkend en geduldig. Dat is Peter (1976). Je zou het niet zeggen, maar Peter komt uit de bankwereld, waar hij 15 jaar heeft gewerkt. Hier zit hij pas echt op zijn plek. "Het voelt als roeping om voor dit pad te kiezen." Hij heeft opleidingen gevolgd, gericht op de zakelijke kant van een zorgonderneming. Peter is gek op koken en vindt het leuk om de jongeren hierbij te betrekken. Hij is sportief en houdt ervan om samen met de jongeren te sporten en buiten actief te zijn.

Tamara Brons

Tamara (1979) heeft onwijs veel kennis in huis over de zorg. Ze ontwikkelde ze zich met diverse opleidingen, waaronder hbo Social Work, Basic Trust en Traumasensitieve ondersteuning. Tamara is BIG- en SKJ-geregistreerd. Als geen ander is ze in staat om al die kennis toe te passen in de praktijk en over te dragen op het team. Bovenal is ze een lief, warm en enthousiast mens, dat graag creatief bezig is en het heerlijk vindt om met de kinderen een flinke wandeling te maken in het bos. 

Germa

"Jongeren een warm thuis geven, zodat ze zich zo goed kunnen ontwikkelen, en samen mooie herinneringen maken: daaruit haal ik voldoening." Germa begeleidt de jongeren in hun vrije tijd en in het contact met leeftijdsgenoten en hun biologische familie. Ze werkt nauw samen met de externe professionele hulpverlening. Germa is creatief, houdt van gezelligheid en is altijd in voor een spelletje.

Manuela

Manuela zorgt voor rust en stabiliteit in huis. Ze begeleidt de kinderen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld als ze naar sport of muziekles gaan. Wat ze mooi vindt aan haar werk? "De omgang met de kinderen en de zorg die we bieden. Je kunt echt wat betekenen voor een ander. Het is zo leuk om te zien als de kinderen plezier hebben." Manuela steekt graag de handen uit de mouwen met de kinderen in de keuken. 

Gea

"Het is een warm en liefdevol gezin, waarin ik me heel welkom voel." Gea is een attente, lieve vrouw met veel interesse voor de jongeren. Ze vraagt hoe hun dag was, leest met ze en helpt ze met hun huiswerk. Daarnaast verzorgt ze de was. "Ik voel me heel betrokken bij het gezinshuis. Zo kan ik een klein steentje bijdragen aan het bijzondere werk van Peter en Tamara."

Barbara

Stressbestendig, open en direct: dat is Barbara, onze gedragswetenschapper van 'Gewoon in huis'. Ze werkt al ruim 20 jaar bij justitie en in de jeugdzorg en heeft veel levenservaring. Dat maakt dat ze zich goed bij ons gezinshuis kan aansluiten. "Ik geloof dat een gezinshuis zoveel mogelijk aansluit bij de kracht van het gewone leven. Iedere jongere heeft daar recht op."