Maak kennis met ons team

Gezinshuisouders Peter en Tamara vormen samen met hun zoon Nathan (2003) het hart van Gezinshuis Bethesda in Kootwijkerbroek. Samen met een klein team van enthousiaste en energieke pedagogisch medewerkers borgen wij de zorg aan jongeren voor een lange termijn. Om ons heen hebben we een fijne kring van betrokken vrijwilligers, die regelmatig langskomen voor een spelletje, om te helpen met schoolwerk of lekker te bakken met de kinderen. 

Ons gezinshuis is aangesloten bij Stichting Driestroom. Driestroom staat voor het leveren van excellente zorg en zet zich in voor alledaags geluk. Een missie die perfect aansluit op onze waarden. 


Peter Brons

Rustig, ruimdenkend en geduldig. Dat is Peter (1976). Je zou het niet zeggen, maar Peter komt uit de bankwereld, waar hij 15 jaar heeft gewerkt. Hier zit hij pas echt op zijn plek. "Het voelt als roeping om voor dit pad te kiezen." Hij heeft opleidingen gevolgd, gericht op de zakelijke kant van een zorgonderneming. Peter is gek op koken en vindt het leuk om de jongeren hierbij te betrekken. Hij is sportief en houdt ervan om samen met de jongeren te sporten en buiten actief te zijn.

Tamara Brons

Tamara (1979) heeft onwijs veel kennis in huis over de zorg. Ze ontwikkelde ze zich met diverse opleidingen, waaronder hbo Social Work, Basic Trust en Traumasensitieve ondersteuning. Tamara is BIG- en SKJ-geregistreerd. Als geen ander is ze in staat om al die kennis toe te passen in de praktijk en over te dragen op het team. Bovenal is ze een lief, warm en enthousiast mens, dat graag creatief bezig is en het heerlijk vindt om met de kinderen een flinke wandeling te maken in het bos. 

Germa

"Jongeren een warm thuis geven, zodat ze zich zo goed kunnen ontwikkelen, en samen mooie herinneringen maken: daaruit haal ik voldoening." Germa begeleidt de jongeren in hun vrije tijd en in het contact met leeftijdsgenoten en hun biologische familie. Ze werkt nauw samen met de externe professionele hulpverlening. Germa is creatief, houdt van gezelligheid en is altijd in voor een spelletje.

Ilse

"Elk kind heeft rust en stabiliteit nodig om op te groeien. Het is mooi om ze dat hier te kunnen bieden." Het werken met kinderen heeft Ilse altijd al aangetrokken. "Het voelt waardevol om er voor ze te mogen zijn. Ik ga graag de gesprekken met ze aan en houd ervan om spelletjes en activiteiten met de kinderen te doen. Dat ik deze kinderen mag begeleiden in hun ontwikkeling en een veilige omgeving voor ze mag creëren, daarvoor ben ik heel dankbaar."

Joep

Onze ouwe, trouwe lobbes en verbinder.

Elise

"Het ondersteunen in de zorg voor de jongeren. Dat vind ik het meest waardevolle aan mijn werk. Dat je er voor ze kan zijn en elk kind op zijn eigen manier laat ontplooien." Elise zit in het eerste jaar van haar studie Social Work op het CHE en creëert graag een warme en veilige sfeer in het gezinshuis. Ze houdt ervan om gevarieerd creatief bezig te zijn, activiteiten te doen of een goed boek te lezen. "Het is erg leuk om spelletjes te doen met de kinderen."

Anouk

Kinderen zijn een directe bron van geluk en dat kan Anouk alleen maar beamen. Of het nu gaat om een gezellig spelletje, een mooie boswandeling, een goed gesprek of samen hard lachen tijdens het koken: het geeft haar energie. "Dat ik een steentje mag bijdragen in het ontdekken van de krachten en kansen van deze kinderen en van dit team, is bijzonder en leerzaam." Anouk studeert hbo Social Work aan de HAN en loopt stage bij Gezinshuis Bethesda. "Hier vind ik genoeg uitdaging, veel warmte en ruimte om jezelf te zijn."

Gea

"Het is een warm en liefdevol gezin, waarin ik me heel welkom voel." Gea is een attente, lieve vrouw met veel interesse voor de jongeren. Ze vraagt hoe hun dag was, leest met ze en helpt ze met hun huiswerk. Daarnaast verzorgt ze de was. "Ik voel me heel betrokken bij het gezinshuis. Zo kan ik een klein steentje bijdragen aan het bijzondere werk van Peter en Tamara."

Barbara

Stressbestendig, open en direct: dat is Barbara, onze gedragswetenschapper van 'Gewoon in huis'. Ze werkt al ruim 20 jaar bij justitie en in de jeugdzorg en heeft veel levenservaring. Dat maakt dat ze zich goed bij ons gezinshuis kan aansluiten. "Ik geloof dat een gezinshuis zoveel mogelijk aansluit bij de kracht van het gewone leven. Iedere jongere heeft daar recht op."

Reza

Onze enthousiaste spring in het veld